Direktlänk till inlägg 16 november 2014

21 grabbar och en kärring

Av tant-rosa - 16 november 2014 11:44

Jag hade grabbfest i fredags. Javisst. Jag har haft flera många tjejfester genom åren och tyckte nu att det var dags att fixa en fest för grabbar. Så jag hyrde lokal och bjöd in ett gäng. Inbjudan talade om att DU är bjuden, så alla fattade att det inte gällde respektive. De visste dock inte förrän på festdagens kväll, vilka fler eller hur många till som var bjudna.

 

Jag talade om datum, att de skulle betala in pengar på mitt konto och hade de frågor på det, så kunde de ställa dem i hallen. Anmälningarna och kronorna började trilla in och grovplaneringen startade. Veckorna gick och jag handlade lite då och då och när finplaneringen tog vid, så meddelade jag dem att egen begravning var enda braiga skälet till återbud. Sista veckan fick jag ont i magen varje gång jag fick sms eller meddelande på fejan, för ett återbud skulle betyda så mycket extraarbete och tagande av energi. Jag fick två återbud.

 

Onsdagsnatten så vaknade jag halv tre och började skriva ner minnesanteckningar när jag hade legat och vridit mig länge nog. Jag hade fullt upp varje dag efter jobbet och kurser och möten på kvällarna var inte skitvälkomna direkt. Jag tryckte upp snapsvisor och desserten fixade jag någon dag tidigare och den var inte så kladdig. Hö hö. Som tur var så fick jag tillgång till lokalen redan på onsdagskvällen. Samma kväll som jag på allvar blev orolig över mitt blodtryck och stressande och tackade för mina blodtrycksmediciner. Det tog två kvällar och fyra timmar att sätta ihop bord, duka, sätta ut ljus lite varstans och sätta upp lappar. Hade jag vetat att flera stycken såg festen som en förfest och drog till stan senare på kvällen, så hade jag kanske inte jobbat med samma entusiasm. Men det var tur jag inte visste, för andra stannade hela kvällen.

 

Jag bestämde mig för att ha ett lotteri och åkte runt för att samla in vinster av skitgulliga givare. Jag tänkte också vi skulle spela beer-pong och sätta upp det ihopfällbara pingisbordet och jag fick ihop över tjugo rack, men det blev inte av. Däremot spelades det både dart och biljard. Eftersom jag delade in grabbarna i grupper, så skickade jag ut fyra olika sms med fyra olika mötesplatser. Jag fick hjälp av fyra kvinnliga kompisar. De tog hand om "mina" grabbar och bjöd på de shot, gav dem de kuvert med uppgifter och gav dem det kryss jag hade varit och lämnat hos dem dagarna innan. Ett kryss jag gjort likt sommarkrysset och som handlade mest om schlagerartister. Lösenordet var "Sport är skit" och det skulle messas till mig så fort de var klara. Så klart jag inte kunde låta bli att skapa det lösenordet när jag nu hade chansen att flera sportnördar, därav min förstfödde skulle messa mig de orden. He he. Sedan fick de info om att de skulle ta en gemensam taxi till lokalen där välkomstdrinkarna och jag väntade.

 

Där hade jag delat in dem i nya grupper och de skulle fixa maten. Tacos. Inte köttfärsen, för den hade jag brynt hemma någon timma tidigare. Det tog ett tag att bryna nio kilo köttfärs. Grabbarna skulle hacka grönsaker, värma bröd, duka fram/av, fixa kaffe osv. Detta gjorde de till musik som de själva valt, genom att tidigare i veckan ha messat mig två av deras favoritpartyllåtar som jag samlat i en spotifylista. Jag hade bett dem ha något rosa på sig och min tanke var på jackorna när de träffades, men det var flera stycken som för min skull hade klätt sig i rosa skjortor. Härligt att se rosaklädda män jobba i köket, medan jag gick minglande runt med en drink i handen. På frågor om vart skålar fanns och vad de skulle hälla upp ditt eller datt i, svarade jag att de inte skulle blanda in mig i deras köksarbete. Jag hade gjort mitt arbete ansåg jag.

 

Under maten sjöng vi. Ganska häftigt att sitta ensam brud med tjugoen grabbar och sjunga snapsvisor. De tonarterna liksom. Lite rysning var det också då de spontant drog i med "You' ll never walk alone" Kvällen gick sjukt snabbt och Tobias, Pontan, Adam (tack älsklingar) och jag städade och fixade lokalen innan vi ringde efter en taxi och tog oss hemåt.

Flera har sagt det förut och flera sa till mig även nu att jag borde jobba med detta, vilket jag mycket väl skulle kunna tänka mig att göra. Tänk att få fixa fester, med andras pengar. Wow.
Dagen efter så messade några fruar mig och sade att deras män stank. Sprit och lökstinkande män fick de hem. Jag blev hämtad av goa Bianca, så jag kunde hämta hem min bil och den lukten när jag öppnade bilen som fungerat som kylskåp under natten, var inte att leka med. Lök och spritlukt höll på att nocka mig då dörren öppnades, så jag anade hur männen hade "doftat" vid hemkomst. Jag låg i soffan resten av dagen och kvällen. Sov, sov och sov nästan hela lördagen. Helt slut efter några veckors planerande, fixande och festande. Så på frågorna jag fick om jag skulle med till Hk, var svaret fetnej. Verkligen fetnej och inte ett uns av tvekan. Jag tvekade däremot inte alls på att svara på alla tack-sms jag fick under dagen. Så himla roligt att festen blev både rolig och uppskattad. Undrar vad jag ska hitta på nästa gång? Något måste jag ha att planera. Ska bara vila lite innan dess.

 
 
Ingen bild

Susi

16 november 2014 12:25

Du är helt otroligt fantastiskt!! Det var verkligen uppskattat...fick en entusiastisk beskrivning av festen på natten med bidrag av en "härlig" andedräkt 😉.
Jobbet som festfixare är ju skapt till dig!!!!

 
Ingen bild

skatan

16 november 2014 13:19

Och jag kan bara säga att andedräkten höll i sig så gott som hela lördagen ,fy f....n. Puss

 
Ingen bild

Nette

20 november 2014 18:47

Alltså jag har sagt det förut säger det igen du borde starta eget som partymaker! Det skulle lyft hela Halmstad och Sverige <3

 
Ingen bild

Tanten

21 november 2014 14:47

Tack och kraaam på dig för de orden Nette.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tant-rosa - 30 januari 2021 11:46


Skrutit med att jag snart gått ner tio kilo och att det kommer bli en tio-kilos-fest. Nu har jag stått på -9,5 i flera månader. Attans mä. Tror dock att jag hittat ett bra knep. ...

Av tant-rosa - 17 december 2020 17:18


...med tydliga sms till allmänheten!!

Av tant-rosa - 30 oktober 2020 10:25


...jag är alldeles för gammal för att titta på PH, men jag kan faen inte låta bli. Jag gillar att se gruppdynamiken förändras och sitter och fasar på all falskhet. Det mesta jag fasar över är intellektet på alla deltagare. Har ni sett dem under skolv...

Av tant-rosa - 16 oktober 2020 13:33


?Jag älskar höstens färger och klara luft? ?Jag älskar vintern för då kan man ligga under filten och kolla film varenda dag? Bla bla bla... JAG älskar sommaren. Alltid. Jag vill ha sommar året runt och skita i de fyra årstiderna, som egentligen ba...

Av tant-rosa - 9 oktober 2020 09:11


En kväll för några år sedan, så messade en kompis med frågan om hon fick komma inom och låna min toa. Jag var inte hemma och läste messet mycket senare. Hennes svar dagen efter fick mig att gapflabba. Ni vet, gapflabbet som inte är sådär kvinnligt oc...

Presentation


Välkommen hit. Antingen har jag tvingat hit dig, eller så kollar du hellre här än städar/betalar räkningar.Glad är iaf denna kärring som bloggar om vardag,fest,mina utflugna söner och katten Zambo.

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4 5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17 18
19
20 21
22
23
24 25 26 27 28
29
30
<<< November 2014 >>>

Besöksstatistik

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards