Alla inlägg under juni 2015

Av tant-rosa - 7 juni 2015 10:03

Jag sa också en gång att "det har ju alltid hetat negerboll" och "vi säger ju finska pinnar" Sedan fick jag mer livserfarenhet och bredare synfält. Jag kom ur det inskränkta helt enkelt. Jag anser att om det nu finns de som tar illa upp av ordet "negerboll" så är det ju faktiskt inte svårt alls för oss att ändra det till chokladboll. Hepp liksom. Att det sedan finns större saker att ta tag i är ju solklart, men även de små sakerna är viktiga. En kompis hade igår en status på fejan. Den resulterade i massa kommentarer som enlig mig, är lika inskränkta som grottstadiets tid. Jag lägger liksom ingen energi på att kommentera dem. Jag ger mig faen på att de även gått i "livets hårda skola" De har inte en tanke på att byta skor och ta sig från landsvägen ut på lite större och nya vägar. I allafall, När det var lågt och jag inte trodde det kunde sjunkna mer, så inträffar det. Negerboll med särskrivning. Jag fick ett tvärt-emot-halleluja-moment.

Av tant-rosa - 6 juni 2015 10:43

De har planerat länge. De har funderat och planerat. De har fixat och donat. De har tyckt att jag varit så bra på att fixa evenemang och fester i flera år. Att jag tänker på alla och att jag så många gånger dragit ihop dem och andra kompisar på roligheter. De har tyckt att nu ska Lollo minsann få tillbaka. Jag har inte haft en aning. Jag har inte vetat. Igår fick jag veta. Igår talade de om att jag ska boka en helg i september för då ska vi till Göteborg. Lyssna och njuta av Orup. Bo på hotell, umgås och ha roligt. Allt är fixat och betalt. Jag ska bara vara pigg och på plats. Det är faen inte schysst att berätta en sådan här sak för mig när jag har målat mig. Jag hade ingen mascara kvar. Jag hade bara massa glädje i hjärtat. Massa!!

 

Av tant-rosa - 6 juni 2015 10:23

Igår dejtade älskade förstfödde, hans pappa och jag på stan. Vi åt på Venezia och hade mysiga timmar.

   

Efteråt gick vi till Foxen och tog ett glas gott. Sällskapen avlöste varandra och vi njöt av nya Alvas mysiga sätt och dialekt.

 

Sedan gick vi vidare till Hk. Lasse åkte hem och Tobias och jag satte oss med Emelie B i ett bås. Snick, snack, skålar ch skratt innan Tobias fällde in årorna och cyklade hem. Kvällen var rolig och för en gångs skull stannade jag kvar på stan och låste både på hk och andra ställen.

När jag kom hem hade jag en kommentar att godkänna i bloggen och både hjärta och tårar svämmade över. Jag är omgiven av så fina människor.

 

Av tant-rosa - 4 juni 2015 18:24

Så himla gött att barnen fungerar. Stort plus att de kan cykla också.
Fast troligen siamesiska tvillingar.

Hur svårt kan det va???

Av tant-rosa - 2 juni 2015 13:56

Vi hade vårt första Pride i lördags. Stockholms Pride startade 1998.

De har stora lastbilar och flak. Vi tillät inga större fordon, vilket jag hoppas kommer att ändras genom åren. De är flera tusen fler än oss. Så självklart är det skillnad. Men uj uj viiiilken skillnad. Vår parad var som en grå demonstration i jämförelse. Folk orkade inte ens hålla ihop tågen. Beige parad, som jag hoppas blir mycket bättre nästa år.

Kolla in skillnaden liksom  

 

 


Av tant-rosa - 2 juni 2015 10:30

Asså, ska detta föreställa svenska flaggan så blir även jag förbannad. Jag brukar ha massa tålamod angående flyktingar och invandrare. Det är inte dem jag blir förbannad på, utan den skitjävla mesiga invandrarpolitiken vi har, så det inte blir missförstånd här och nu. Men om det stämmer att detta är vår flagga som har fått en vit/beige färg istället för gul, för att den ska passa alla på vår nationaldag. Jag då blir jag riktigt skitupprörd. Jag hoppas jag har fetfel!!!

Av tant-rosa - 1 juni 2015 14:37

Ongarna hämtade mig klockan tre. Då åkte vi traditionsenligt ut till Tylösand och balen. Detta år tyckte jag inte det var så många wowklänningar som det brukar vara. Men självklart är alla så himla fina. Både tjejerna och killarna har verkligen ansträngt sig och man ser hur fina de känner sig. Med all rätt. Caroline var fin och jag messade en bild till mamma Mesan i Luleå.

 

Efter balen åkte vi traditionsenligt till Harrys och åt vingar. De hade bokat bord där, vilket var tur denna kväll. Traditionsenligt hade vi det helmysigt vi tre och traditionsenligt fick jag lite ket. De vet att jag älskar ket, men de vet också att jag älskar kvalitétstiden ännu mera.

Jag älskar mina fina hjärtan ända upp till himlen.

 

Jag mellanlandade inte i soffan när jag kom hem, utan däckade direkt i sängen. Gött.

Imorse dog jag ihjäl mig när jag steg upp. Fyyyy, så ont jag hade i mina vader. Gått, stått och hoppat i platta skor en hel helg. Mina fötter väntar ivrigt på klackaskorna och förvirrat undrar om helgen verkligen är över?!

Av tant-rosa - 1 juni 2015 13:27

I lördags ställde jag klockan. det fanns lite att göra liksom. Jag hade informerat att jag skulle dricka massa bubbel med mina söner och vänner, så att vara hjulvakt (gå jämte fordonet och se så att ingen springer framför och blir påkörd) under paraden var inte aktuellt. Efter fix och trix så åkte jag hem till Tobias med frallor och massa påsar och grejor. Jag dukade, slängde in bubbel i kylen och satte Tobias på att blåsa ballonger.

     

Sedan tog vi oss in till Picassoparken där det var massa händelser. Jag köpte såklart Rickard Söderbergs pridearmband. Senare så sprang vi på Olivia och Elina och då fick jag ett himmagjort armband av dem. Happy Pride. Jag blev verkligen glad över det. Självklart hade jag lila armband också. Lika självklart som lila skosnöre denna dag. Fåfäng? Vad menar ni?

   

Jag gick in i Jennies tält också. Hennes företag Eloh&Wijk hjälpte barnen med ansiktsmålning och hade även en fotograf på plats. Herre jösses vad en del stör sig på att jag sticker ut. Vem tror hon att hon är liksom? Herre guuud vad hon ser ut!! Jösses så mycket komplimanger jag får för att jag sticker ut. Så skitbra att någon vågar sticka ut och vara färgstark. Du är så himla fin. Ja, smakerna är olika, vilket är så himla gött.

   

Sedan var det dags att jalla hem för att fixa klart innan några skulle komma och tagga parad. Jag älskar att festa med ongarna och deras kompisar. Det är sånt jäkla ös och ingen har mobilerna uppe, vilket gamlingar har n ä s t a n hela tiden. Det ska fotas, det ska läggas upp och det ska taggas. Dubbelsuck. Iaf. Vi hade skitmysigt/roligt.

    

Vi såg hur tåget utanför blev längre och längre. Så när det var dags, så gick vi också ut och slöt upp tillsammans med Laxbuggarna. Det fanns tyvärr ingen musik med i vårt tåg och jag tror det beror på missförstånd, för att någon trodde att någonannan skulle fixa. Ett tyst tåg i en prideparad får helt enkelt inte finnas, så det blev massa nödrop, nödramsor och nödsånger. Allt var bättre än tystnad. Vissa struntade i att gå med i paraden, medans ordförande släpade sig runt på kryckor. Bra jobbat Peder och massa säärlek till dig. Det visade sig att vi var ca 2000 som gick. Hur många som stod längs gatorna och tittade vet jag inte, men det kan ha varit ungefär lika många, om inte fler. Nästa års parad kommer vara så mycket bättre, för då har Halmstadborna fattat vad det handlar om och det kommer finnas mer musik och jippon. Det är jag övertygad om.

         

När paraden var slut i Stationsparken så var det lite uppträde på scenen och Lenita var skitsnygg i sina pridebyxor :-)

   

Sedan gick vi in till stan för att äta. Vi fick ett stort bord på Bullen och det gick snabbt att få maten. Kors i taket liksom. Sedan gick vi in på Kärven. Såklart man går till det stället som har en regnbågsflagga hängandes utanför en sådan här dag.

   

Efter ett glas gott gick vi tillbaka till Tobias lägenhet där vi hällde upp rosa drinkar och självklart spelades de bara schlagers. Kvällen till ära så hade Tobias satt på sina herrejösseslampor som skiftade i olika färger. Mycket rosa valdes denna kväll.

 

Vi hade nära till Kajskjulet där Pridefesten skulle vara. När vi kom dit var det fullt ös och jag träffade flera godingar jag inte sett på länge. Det var riktigt härligt att få krama om Fredrik och hälsa på hans Simon.Transorna som uppträdde har mycket att lära av transorna i Stockholm, men alla är vi barn i början.

     

När klockan var ett, så var min kropp tusen och jag ville hem. Till min stora glädje så ville Åsa detsamma och jag fick skjuts. Tacksam är förnamnet. Kudden hälsade mig välkommen och ville ha en pratstund, men fick bara snark tillbaka. Happy Pride!!

 

Presentation


Välkommen hit. Antingen har jag tvingat hit dig, eller så kollar du hellre här än städar/betalar räkningar.Glad är iaf denna kärring som bloggar om vardag,fest,mina utflugna söner och katten Zambo.

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6 7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29 30
<<< Juni 2015 >>>

Besöksstatistik

RSS


Skapa flashcards