Alla inlägg under februari 2016

Av tant-rosa - 15 februari 2016 08:37

I lördags så mailade jag en bekant och berättade att jag märkte så tydligt då hon var med en fd gemensam kompis, som jag tror hon lärde känna genom mig. Var hon själv, så kom hon alltid fram eller vinkade glatt, men var den andra med så vinkade och nickade hon lite försiktigt. Jag har noterat detta vid några tillfällen, lett för mig själv och låtit det bero fast jag ogillat det falska beteendet. Men i lördags så skrev jag det till henne, efter att igen ha sett det på fredagkvällen då jag var på Harrys. Jag fick då till svar att så var det inte. Hon kom helt enkelt inte fram till mig för hon har aldrig gillat blått hår på någon och hon var rädd att hon skulle säga det till mig. (Läs gärna meningen en gång till, för det gjorde jag) Asså, först så gapflabbade jag högt för mig själv här hemma, men sen blev jag betänksam. Jag undrade då vilken social kompetens man har och jag undrade om fler än hon tror jag skulle bry mig. Jag har färgat mitt hår många gånger. Vissa gånger längre tid för att jag trivs i det och vissa gånger kortare för att det inte känts så rätt för mig. Men aldrig att jag bytt färg för att någon annan inte gillat den. De enda jag lyssnar på är mina ongar. Skulle de säga något angående min stil, så skulle jag lyssna på dem. Jag har heller inte slutat ha mina rosor för att det inte är inne, eller för att inga andra har det. Jag säger alltid min mening om jag får frågan ang ett utseende eller stil. Annars är jag tyst. Om det inte är positivt, för komplimanger vill jag gärna strö runt så mycket som möjligt. Ärliga alltså. Enkelt liksom. Jag funderar ännu en gång på vad social kompetens innebär.

Av tant-rosa - 14 februari 2016 11:59

Igår firade vi Maya som fyllt femtio. Asså vi firade henne på hennes fest, men denna dag var en del av hennes present från oss. De andra startade med bubbelfrukost, inomhusgolf och bowling. Jag jobbade, men slöt upp på kvällen då vi var 18 stycken som hade bord på Harrys. En trevlig kväll med perfekt söörvis av goa Matilda. Jag jallade sedan bort en stund till Foxen, för jag ville träffa Jeanette som var nere från Göteborg. Första gången ever som Foxen inte spelade bra musik. Skitdåligt spelade han faktiskt. Fast jag lyckades ändå dricka vin. Såpass mycket att jag fick nog och åkte hem. Vem hällde i mig liksom? Idag är kaxighetsnivån inte så hög. Inte hög alls faktiskt.

 

Av tant-rosa - 14 februari 2016 11:46

Efter jobbet i fredags så stack jag till Foxen där Magda och compani var. Två glas vin och mysigt snack. Sedan gick jag in till Harrys och Håkan fixade kaffe med några chokladbitar till mig. Snick snack innan jag cyklade hem för att borsta tänderna innan Jennie hämtade mig och körde mig till Parken där jag sedan stod med Lustgårdens grejer på högskolans traditionella fest "Hjärtslaget" Mama Mia så många aspackade ongar. Fast de handlade. Antingen skämtsaker eller piskor och handklovar. Jag var hemma strax efter ett på natten och adjektivet var aptrött.

Av tant-rosa - 12 februari 2016 09:12

På söndag är det. DÅ är dagen här. Det är just DÅ det visas säärlek. DÅ ska det köpas blommor och choklad. DÅ ska det bjudas ut på restaurang. DÅ ska det lavvas hit och lavvas dit. Männen kommer hem med blommor och choklad och fruarna blir väldigt överraskade. Asså....

 

Hur många kvinnor är det inte som aldrig får en spontan blomma av sin man. En spontan present och /eller en spontan överraskning. Generllt så suger män på att överraska. Jaaa, mina söner är skitduktiga på att överraska året runt och det beror på att de har vuxit upp med en morsa som bankat in detta i deras huvud.

 

Alla tramsens dag är detta år en söndag. Det kommer bli många restaurangbesök. För mannen kan inte sticka inom macken på väg hem från jobbet och köpa den färdiga buketten och chokladkartongen. Hur ska det gå liksom?

 

Nej, jag är inte bitter. Jag är inte avis, för jag tycker verkligen att denna dag är trams. Så klart jag är avis på par som har det bra även utanför fejan. Ja, jag tycker det är tramsigt att visa sin särlek på fejan för att alla andra ska se. Skicka ett sms med bilderna eller orden istället, kan jag tycka. Fast det får hamna i ett annat blogginlägg :-)

 

Jag är iaf inte bitter, för jag har alltid tyckt detta, även när jag var gift/sambo.

"Asså skit i blommor och choklad, rita mig hellre en teckning, för det betyder att du engagerat dig och ansträngt dig lite grann"

Jag skulle ju mycket väl kunna fira denna dag med mina singelkompisar. Men jag gör inte det, för jag visar hellre sääärlek de andra 364 dagarna.

    

Undrar hur många män som kommer hem med grapefrukt 25/2, mazariner 13/3, lakrits 12/4, chokladbollar 11/5, muffins 27/5, mjölk 1/6, gräddtårta 2/10 och kanelbullar 4/10??

Som dessutom ger massage 12/5, lagar lasagne 29/7 och bjuder på brunch 18/9? För inte är det väl så att männen minns för att fuarna ser till att de inte ska glömma denna enda skitviktiga alla tramsens dag??

 

 

Av tant-rosa - 11 februari 2016 21:19

...började med ett planerat läkarbesök. Det bestämdes operation, men jag fick inget datum. Dagen slutade med tolv barnmorskor som hade butiksparty. Hälften utbildning och hälften after work. De fick en visning och de drack bubbel. Nu ska jag snarka.

Av tant-rosa - 10 februari 2016 15:47

Jag fick veta att cancern skulle snart ta ännu ett liv av någon jag känner. Eller kände får jag nog säga. För att för några år sedan så bestämde jag mig. Jag bestämde att jag skulle bryta och jag bestämde mig för att det beslutet skulle jag stå fast vid. Jag tänkte över det, för att inte en dag behöva ångra mig och känna att jag gjort fel. Så när samtalet kom häromkvällen om att det kanske inte var så långt kvar, så kände jag att jag fortfarande stod fast vid det jag bestämt år tillbaka. Jag tänker inte åka och hälsa på och jag tänker inte gå på begravningen. Det är sorgligt, det förnekar jag inte, men mitt beslut känns rätt och då följer jag det. Så blir det.

Av tant-rosa - 10 februari 2016 12:10

Idag är jag ledig. Första dagen på ett tag. Jag tar hand om både mitt hem och mig. På tiden liksom. Bland annat fixar jag till färgskalan i mitt liv. Första och andra blekningen är gjord. Måste en tredje. Sedan vet jag inte om det finns något hår kvar att färga. Golvsvabbning och fotvård står sedan på schemat. Fick någon en intressepil i ögat nu, så flåt då.

Av tant-rosa - 8 februari 2016 17:33

Igår stod jag på Foxen med Lustgårdens prylar. Det  var den årliga bartendertävlingen. Klockan 23 var jag slut som artist och åkte hem, efter några trevliga timmar. Kul att stå nykter när alla andra festar loss. Tyst de talar. Bra att de bara säger en sak e n gång. Det var iaf roligt att se på när domarna provade alla drinkarna. Synd det inte var en lördag och man själv hade suttit som provsmakare. Javisst!

 

 

Presentation


Välkommen hit. Antingen har jag tvingat hit dig, eller så kollar du hellre här än städar/betalar räkningar.Glad är iaf denna kärring som bloggar om vardag,fest,mina utflugna söner och katten Zambo.

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15 16
17
18 19 20 21
22
23 24 25
26
27 28
29
<<< Februari 2016 >>>

Besöksstatistik

RSS


Skapa flashcards