Alla inlägg under december 2013

Av tant-rosa - 27 december 2013 11:57

För en tid sedan så fick jag i uppdrag att beskriva mig själv inne på Instagram. Det gjorde jag och nu tänkte jag göra detsamma här, iaf något liknande. Ni som gäspar kan gå och städa ugnen istället.

.

Jag...

tycker att fåglar är äckliga med sina klor och näbbar. Kan inte putsa fönster utan att få ränder och suddigt. Går igång på underarmar och snygga händer. Gjort tuffa val i livet,  men ångrar inget. Flyttat 12 gånger. Har flera olika tics där bland annat siffran inte får vara udda då jag höjer eller sänker på tv:n. Har otroligt svårt att slänga saker och har därför proppfulla skåp och förråd. Kan vara blyg ibland då jag möter nya människor. Lider som faen av dyskalkyli och kan inte ens dela en krognota. Är ibland mer rak än vad många klarar av. Har fäktats. Började stamma som barn för att jag blev skrämd, men självklart låg det latent. Är blodgivare men har inte fått lämna på ett tag pga utprovning av medicin. Blandar färger hej vilt i tvätten. Är skitduktig på att fickparkera. Har efter noga övervägande valt bort några människor ur mitt liv och det känns helt rätt. Sparar på fina presentpapper som en gammal kärring. Utvecklas inte i min musiksmak till sönernas förtvivlan. Blev 12a av drygt 100 i bugg-SM för ca 150 år sedan. Har skitsvårt för medflytande människor. Heter Emilia i mellannamn för att jag till pappa Peo´s stora förtret lade till det då jag tog bort namnet som han bestämde vid min födsel. Tycker det är aptråkigt att laga mat och har ett kök för att det följde med lägenheten. Är en sann kräfta där ord som familjekär, stolt, sårbar och antikvitetsälskare ingår. Kan inte lägga mig i soffan om inte hemmet är ok.

Så nu måste jag gå och diska kom jag på.

Av tant-rosa - 27 december 2013 11:41

Juldagen hade jag förfest. Vi var 13 glada som festade före här. Knytiset började redan klockan fyra med en välkomstdrink. Var och en hade med sig något. Skinka, jansson, grönkål, ja ni fattar. Högt i tak och roligt med både sånghäfte och spotify.

    Strax efter nio tog vi två stora taxibussar till stan. Inte ofta det är kö in till hk nu för tiden, men vi proffs kom lätt in ändå. Kalle blev lite varm så han fick hjälp att svalka sig. Eller var det någon annan som blev det?

 

Av tant-rosa - 25 december 2013 13:39

Mys i soffan med skinkmacka, filt och massa levande ljus. Blev hämtad och vi körde till Ingela och Lasse där bordet var dukat. Dopp i gryta med massa gott kött. Snaps och mysig stämning.

    

Sedan flyttade vi oss till soffan för kaffe, kaka, drink och Kalle Anka. Även i år hängde vi med i de stående självklara kommentarerna.

 

Efter Kalle, så tog vi fram papper och penna för den nya traditionen, nämligen musikquize. Till min stora förvåning satte Tobias igång datorn, kopplade den till tv:n och plötsligt fanns Pontan i rutan och höll i Quizen. Såklart att mina tårar kom. Jag hade inte väntat mig att se honom eftersom han detta år firar jul på Teneriffa och firar en farfar som fyller år. Filmen hade han spelat in innan han åkte. Mina goa ongar!

 

Det var inte förrän efter nio som vi började med julklappsutdelningen. Då hade även Hannah kommit. Vi öppnar en och en och sliter inte upp paketen, så det tar tid, men vem har bråttom en sådan här afton? Ingela och jag går in för att göra så fina paket till varandra som möjligt och detta året hade hon verkligen lyckats. Em mysig dag och kväll. Tack ska ni ha.

 

Av tant-rosa - 25 december 2013 13:30

Måndagen gick fort. To-do-listan betades av efterhand och jag tackade min förmåga till planering och framförhållning. Strax före sex körde jag in till hk och lämnade lite julgodis åt personalen. Adam pimpade lite vatten åt mig medan jag snicksnackade med folk här och här. Sedan drog jag hem till Tobias och Hannah. God mat och dryck innan vi hällde ut oss i soffan för bingolotto. Tant vann en Nyårslott, vilket trolige   n halva Sverige också gjorde.

Av tant-rosa - 22 december 2013 15:59

Det knackade på dörren och utanför stod "de två vise männen" De ville lämna ett julpaket. Kusin Nonne och Reino vet hur de ska glädja.

Av tant-rosa - 21 december 2013 13:35

Igår skulle jag vara på foxen halv sju för att dejta sju brudar vid det beställda bordet. Jag hann inom Hk för ett glas rött och snicksnackade med lite trevligt folk. Kvällen på Foxen gick snabbt och vi hamnade så icke förvånande på Hk igen. Jag har sagt det innan och jag säger det igen: Hk har de trevligaste vakterna i stan. Basta. Under kvällen var det vissa kramar som kändes lite mer än vanliga kramar. De skyldiga är Fredrik på Grand, Anna på Foxen och Peter Lund som man bara stöter på vid juletid.

Av tant-rosa - 20 december 2013 13:56

Många män skiter i att de har samma kläder helg efter helg. De bryr sig inte vad de har på sig. Iaf inte på Harrys. Som mina söner säger: På det stället finns inte många som inte har utsvängda jeans. Är de hela och rena så nöjer de sig. I allafall så tänker jag ha samma kläder ikväll som jag haft flera ggr tidigare. Stormtrivs i de kläderna. Flera kvinns och några män, kommer troligen märka att jag kör repris, men då får de göra det. Eller så märker ingen det, för att de inte noterat min klädsel förut. Nu vet jag inte vad som är värst, kom jag på ;-)

Av tant-rosa - 20 december 2013 12:24

Jag är galen i doftljus. Har det nästan jämt. Köper kakor inne hos Synne på Tinzimara. Alltså har jag skålen där jag ställer värmeljuset som gör att kakan smälter. Heter den också oljelampa? Iaf. Jag köper alltid alltid vaniljdofter. Det doftar ljuvligt. Något jag inte kan förstå är att folk gillar lavendel. Det luktar inte alls ren tvätt som en del säger. Nej det luktar tvättstuga. Skillnad det liksom. Iaf. Vanilj doftar alltid gott. Andra dofter jag gillar, om vi glömmer ljusen är bebis. Åh, vad gott bebis doftar. Även nyklippt gräs och häst. Mmm.

Presentation


Välkommen hit. Antingen har jag tvingat hit dig, eller så kollar du hellre här än städar/betalar räkningar.Glad är iaf denna kärring som bloggar om vardag,fest,mina utflugna söner och katten Zambo.

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6
7
8
9
10 11 12
13
14 15
16 17 18 19 20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< December 2013 >>>

Besöksstatistik

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards